Η εταιρία ΕΛΙΝΕΚ ΑΕ ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται (κυρίως) στο τομέα ελέγχου, συμβουλευτικής και νομοθεσίας των καλλυντικών προϊόντων. Συστάθηκε από έλληνες παραγωγούς καλλυντικών με σκοπό να αντεπεξέλθουν στη τότε κοινοτική οδηγία περί ποιότητας των καλλυντικών. Το 2009 αλλάζει η διοίκηση της εταιρίας κρατώντας τους ίδιους στόχους που είχαν οριοθετηθεί από την ίδρυση της εταιρίας.  Από το 1997 μέχρι σήμερα η εταιρία αναπτύσσεται και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του χώρου, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των παραγωγικών και εισαγωγικών εταιριών. Το 2018 μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στο τομέα των καλλυντικών, η ΕΛΙΝΕΚ κάνει νέο βήμα  σε διαφορετικούς τομείς όπως των Συμπληρωμάτων Διατροφής και των Βιοκτόνων-Απολυμαντικών.

Τα εργαστήρια ελέγχου της εταιρίας έχουν άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΦ και λειτουργούν με βάση τους κανόνες Ορθής Εργαστηριακής Πρακτικής. Είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 9001:2015 για το ακόλουθο αντικείμενο δραστηριότητας “Παροχή Χημικών και Μικροβιολογικών Εργαστηριακών Αναλύσεων (για Πρώτες Ύλες Καλλυντικών, Νερού, Challenge Test και Τελικού Προϊόντος, συμπληρώματα διατροφής), In-Vitro Test Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική, έλεγχος σταθερότητας καλλυντικών και διενέργεια ελέγχων σε απολυμαντικά προϊόντα»

Εμπνευστής της ιδέας για τη δημιουργία της εταιρίας ήταν ο αείμνηστος Τσιατάς Θεόδωρος που διετέλεσε Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος μέχρι το 2007.
Οι αρχές και τα πιστεύω του διέπουν μέχρι σήμερα τη φιλοσοφία της εταιρίας και έχουν υιοθετηθεί και από τους συνεχιστές του.

  • «Καμία ωραία και μεγαλόπνοη ιδέα δεν αξίζει τίποτα, εάν δε βρεθεί ο τρόπος να υλοποιηθεί»
  • «Δεν υπάρχει επιχείρηση χωρίς ρίσκο»
  • «Η γρήγορη εύρεση της χρυσής τομής απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης»
  • «Έντιμος άνθρωπος: Ο άνθρωπος που τηρεί μία συμφωνία που έχει κάνει με οποιοδήποτε κόστος»